De Raspberry Pi 4 Model B heeft een flinke boost gekregen vergeleken met z'n voorgangers. Deze versie heeft een Broadcom BCM2177 SoC aan boord draaiend op vier 1,5 GHz Cortex A72 cores. Verder heeft de computer een Gigabit ethernetpoort aan boord en gebruikers kunnen nu eindelijk kiezen voor meer werkgeheugen (1, 2 of 4 GB DDR 4).

Ook heeft deze SBC 2 USB 3-poorten aan boord en is de Micro USB-aansluiting voor de voeding vervangen door een USB-C aansluiting. Als klap op de vuurpijl heeft de Pi maar liefst 2 micro HDMI-poorten aan boord met een maximale resolutie van 4K. Ook kan deze Pi H.265 video decoderen (4K60p) en kan het overweg met OpenGL ES 3.0.

Backwards compatible

Ondanks al deze prachtige upgrades is het kleine computertje nog steeds backwards compatible. "Je kunt je nieuwe Raspberry Pi eenvoudigweg in je oude projecten gebruiken; en zoals altijd hebben we al onze software backwards compatible gehouden, dus wat je maakt op een Raspberry Pi 4 zal ook werken op oudere modellen," aldus de Raspberry Pi Foundation.

Het allermooiste van dit alles is de prijs. Ondanks deze dikke upgrades, kost de Raspberry Pi nog steeds rond de 35 euro/dollar (voor de 1 GB-versie).

Haal de Officiele Raspberry Pi-lader hier het voordeligst

Haal de Raspberry Pi 4 hier het voordeligst

[/strong]