De leverancier van storage-oplossingen zegt met het nieuwe model tegemoet te komen aan de eisen van een grote groep klanten. “Het systeem biedt MKB-bedrijven en bedrijven met meerdere, kleine kantoren eenvoudig beheer en beveiliging van de groeiende hoeveelheid data. De storage-oplossing kan worden geïntegreerd met Microsoft Windows en Symantec Backup Exec”, laat het bedrijf weten.

Het nieuwe Simple Modular Storage Model 100 kan zowel privé als op kantoor gebruikt worden en is beschikbaar in modellen met 1 tot 9 terabyte opslagcapaciteit. Upgraden naar een systeem met meer capaciteit, is ook mogelijk. Tevens biedt het storage-systeem automatische back up door kopieën van alle data te maken. ”Hitachi heeft voor het Hitachi Simple Modular Storage System de kracht van zijn enterprise oplossingen gecombineerd met het gebruiksgemak van de Hitachi- consumentenelektronica”, zegt Mike Walkey, senior vice-president, global volume channels bij Hitachi Data Systems.

Dan de harde schijven: de dichtheid waarmee data op een schijf gezet kan worden, neemt steeds verder toe. De koppen om deze data te lezen moeten daarom steeds kleiner worden. Dat brengt een stijging in elektrische weerstand met zich mee en dat kan de prestaties beïnvloeden. Hitachi gaat daarnaast een nieuw soort leeskop introduceren die dat probleem omzeilt en daardoor harde schijven met een grotere dichtheid kan lezen. De leevrancier verwacht dat de harde schijven met 4 terabyte opslagcapaciteit in 2011 op de markt komen.

Bron: Techworld