Ben jij wel eens per ongeluk je vakantiefoto's kwijtgeraakt? Of dat belangrijke rapport waar je uren aan hebt gewerkt? Hetzelfde kan gebeuren met online bestanden. Voor je het weet heb je ze overschreven of verwijderd. Het blijkt zelfs dat meer dan driekwart van alle cloudgebruikers weleens data heeft verloren en dat maar liefst 70% van de bedrijven belangrijke data onvoldoende beveiligt.

Online opslag is dus niet altijd veilig. Bovendien kunnen bestanden besmet raken met virussen of chantagemiddelen. Een back-up (feitelijk niet meer dan een kopie van jouw bestanden op een andere locatie) biedt dan een oplossing.

Online back-up

De online back-up van Acronis combineert een aantal slimme toepassingen en biedt daardoor een optimale bescherming voor al je bestanden. Zo worden na een eerste complete back-up alleen nog maar de wijzigingen geback-upt (zogenaamde 'incrementele' back-ups). Met Versiebeheer voorkom je dat je bestanden kwijtraakt. Verder is het naast mappen en bestanden ook mogelijk om complete schijven en servers te back-uppen. Dat geldt eveneens voor je mailboxen en alle data op je mobiele telefoon.

100% veiligheid met Active Protection

Acronis beveiligt je data optimaal en is geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Door middel van gecertificeerde datacenters in Frankfurt worden data al vanaf het moment dat ze verstuurd worden, beveiligd met encryptie. Daarnaast controleert Acronis actief op ransomware zoals WannaCry, dat bij een aanval in 2017 maar liefst 230.000 computers in 150 landen besmette. Acronis stopt een gedetecteerde aanval direct. Hierna hoef jij het geïnfecteerde bestand alleen nog maar te herstellen met een back-up.

Ook veilig werken? Bescherm je online data vandaag nog

Heb jij behoefte aan een veilige cloud back-up? Op de website van YourHosting vind je alle informatie over Acronis Backup Online, inclusief support bij de installatie.