De eigenaar van hostingbedrijf AlTransa heeft na een hoog oplopend conflict een schikking getroffen met piraterijbestrijder Brein. Eigenaar Craig Salmond ziet geen andere mogelijkheid, zijn bedrijf is inmiddels failliet, meldt de advocaat aan Webwereld. Ook Tim Kuik, directeur van Brein, bevestigt de overeenkomst.

Beslag en wederbeslag

In februari wist Brein de Nederlandse hoster Worldstream zo ver te krijgen dat het 8 servers van een klant, Salmond van AlTransa, overhandigde. Volgens Brein draaide er op de machines topsite Swan, een besloten ftp-server met maar liefst 22 terabyte aan illegale content (warez).

Salmond liet meteen beslag leggen op zijn eigen servers en dreigde met aangifte tegen de stichting en zijn hoster Worldstream wegens serverdiefstal. Maar na weken onderhandelen is het conflict ten einde.

Content gewist

Salmond, eigenaar van de servers en het hostingbedrijf Alejandra Transporte SA (AlTransa), zal geen aangifte meer doen tegen Brein of Worldstream, die zijn high-end servers aan Brein overhandigde. Ook zal Salmond volgens de overeenkomst de informatie die hij heeft over een vermeende beheerder van de zogenaamde topsite Swan. Daarnaast heeft Salmond een onthoudingsverklaring met dwangsom getekend dat hij zich niet inlaat met illegale bestanden.

Brein wist alle illegale content van de servers en geeft die aan AlTransa terug. Ook zal de stichting een deel van de gemaakte advocaatkosten van Salmond betalen.