Natuurlijk lijkt het beloofde hoverboard van Lexus helemaal niet op het zwevende skateboard uit Back to the Future II en III, maar het is nog erger: het gevaarte is een teleurstelling. Een gelikt filmpje laat zien hoe leuk het is om op een speciale baan te skaten. De gadget werkt met supergeleiding en wordt afgekoeld met een tank vloeibare stikstof. (Het ding moet dan ook steeds worden 'bijgevuld'.)

Horten en stoten

De redactie van Top Gear kon niet wachten en beschrijft een desillusie. Professionele skater Ross McGouran zou een demonstratie geven, maar raakte een dag eerder gewond toen hij van het gevaarte afviel. Geen goed teken.

Het is dan ook geen sinecure om vooruit te komen. "Je moet microscopische bewegingen maken en sterke romp-spieren hebben om rechtop en stabiel te blijven staan - zet je gewicht een klein beetje naast de denkbeeldige lijn in het midden en het bord begint te wiebelen."

Een verslaggever van The Verge probeerde het apparaat ook en raakte niet gewond, maar het ding maakte hem nou ook niet bepaald enthousiast. Het 'zweven' gaat met horten en stoten. Als je eventjes niet het perfecte evenwicht bereikt, raakte de rand al direct de grond en komt het bord direct schrapend tot stilstand. Zelfs toen de redacteur van The Verge het een beetje onder de knie kreeg, kwam hij een meter of wat vooruit.

Wat is daar het praktisch nut van?

Het apparaat werkt verder dus alleen op magnetische rails, is ontzettend onpraktisch door de benodigde superkoeling en zal niet in productie worden genomen. Want de Lexus Slide is vooral bedoeld ter promotie van de innovatiekracht van de autofabrikant.

Het verhelderende filmpje van The Verge: Ter vergelijking: de gelikte reclame: