De producten komen voort uit de miljardenovername van Mercury Interactive, nu anderhalf jaar geleden, en zijn vooral afgestemd op implementatie en beheer van de architectuur. De diensten zijn afgestemd op het Governance Interoperability Framework (GIF) van HP, die het buiten de nieuwe diensten om ook verder heeft uitgebreid, zodat de interoperabiliteit met webservices en API's van derde partijen is verbeterd, aldus het bedrijf.

De HP Validation and Implementation Services for SOA Governance moeten controle op het systeem betrouwbaarder maken. Het pakket controleert of de SOA voldoet aan richtlijnen zodat het risico op bijvoorbeeld onbetrouwbare data verkleind wordt, zo beweert de fabrikant.

Andere diensten moeten de uitrol van SOA Systinet en SOA Manager versnellen. Bovendien zijn de twee pakketten beter met elkaar geïntegreerd, zodat het beheer van de levenscyclus verbeterd. Daarnaast krijgt Systinet verbeterde navigatie, zoekfuncties en terugkoppeling.

Het laatste nieuwe product in de lijn is de SOA Registry Foundation, gericht op softwareverkopers. Het register brengt SOA-diensten en pakketten in kaart. Bron: Techworld