HP introduceert de Enterprise Virtual Array 4400 of kortweg EVA 4400 serie, een storage oplossing voor bedrijven met 100 tot 1000 gebruikers en biedt maximaal 96Tb aan opslagruimte. Het systeem heeft acht enclosures, waarin ieder 12 schijven passen. Het bedrijf zoekt daarmee de concurrentie met onder andere EMC en NetApp op voor de wat kleinere omgevingen.

Besturingssysteem onafhankelijk

Op de opslagomgeving draaien niet alleen de voor de handliggende systemen als Windows, HP-UX of Linux, het biedt ook ondersteuning voor bijvoorbeeld Mac OSX, AIX, Solaris, Netware en VMWare. Binnen het systeem is ondersteuning voor fail-over, waardoor een praktisch volledige uptime wordt gehaald.

De installatie is eenvoudig gemaakt met behulp van wizards. Het opzetten van een VMWare-omgeving bijvoorbeeld is gedaan met het beantwoorden van een paar vragen, aldus HP.

"Daardoor is het voor de beheerder erg eenvoudig een installatie uit te voeren", zegt Remko Westrik, Business Development Manager Enterprise Storage van HP. De beheerder heeft dan ook geen lange training nodig en kan snel met de oplossing aan de slag. Die tijdsbesparing zorgt er ook voor dat de kosten ook fors lager zijn.

Terug naar een enkele computer

Als het aan HP ligt dan zal de toekomst van automatisering veel eenvoudiger worden. "Vroeger was het leven eenvoudig. Er was slechts een enkele computer en daar gebeurde alles op", zegt Dick van Galen, evangelist bij HP.

Zijn bedrijf denkt dat die tijden kunnen herleven als er voldoende wordt ingezet op standaardisatie, intensiever beheer op basis van geautomatiseerde beheersprocessen en ingebouwde mechanismen die de stabiliteit en de uptime bewaken.

HP wil dat in drie stappen bereiken. Als eerste moet er een consolidatie van systemen plaats vinden, daarna kunnen standaardomgevingen worden gevirtualiseerd om als laatste stap standaard policies en taken uit te voeren. Wie dat voor elkaar krijgt, heeft een fors eenvoudigere omgeving en beschikt volgens HP over het "Next Generation Datacenter".

Van Galen denkt dat dat technisch misschien moeilijk mag lijken, maar uiteindelijk niet zijn. "Ik denk dat zoiets met een combinatie van virtualisatie en goede managementsoftware te regelen is." Bron: Techworld