"Het wordt geen makkelijk jaar, maar we zijn er klaar voor", zegti Francesco Serafini, de Europese directeur van HP, tijdens de Software Universe-conferentie van het bedrijf. "De budgetten van de klanten staan onder druk. Zij vragen nu om oplossingen met een snelle Return-on-Investment. De vraag is niet meer wat we allemaal kunnen, maar vooral hoe we in deze markt overleven."

Volgens Robin Purohit, baas van de software-producten, hebben investeringen niet meer drie jaar maar slechts twaalf maanden de tijd om te renderen. Virtualisatie is volgens HP de belangrijkste manier om op korte termijn geld te besparen, maar niet de enige. "Als je je infrastructuur wilt automatiseren, dan moet je daarvoor een platform hebben." Gartner raadt echter aan om investeringen te beperken tot virtualisatie en alle andere investeringen voorlopig uit te stellen.

Nieuwe omzet

Over het gedrag van de eigen klanten wil HP niets zeggen. Wel sluit het bedrijf zich aan bij analisten die de markt volgend jaar met twee tot zes procent zien teruglopen, afhankelijk van de regio en de vertical waar je in zit.

HP zelf ziet zowel kansen in het aankopen van nieuwe bedrijven als in het binnenhalen van nieuwe omzet. "De financiële sector staat op dit moment heel erg onder druk," aldus Serafini. "Dat is niet onze sterkste markt. Dus daar zien we kansen." Daarnaast gaan de acquisities door, niet alleen in software maar ook in hardware, storage en services. "We hebben het geld en het zelfvertrouwen om een "consolidator" te zijn." Bron: Techworld