Ict- en telecomgiganten HP en Alcatel-Lucent sluiten een 10 jarig wereldwijd pact om hun producten en diensten gezamenlijk aan de man te brengen. Dat maakten de beide concerns gisteren bekend.

De combinatie moet het voor grootzakelijke klanten eenvoudiger maken om complete oplossingen aan te schaffen voor hun netwerk, infrastructuur, datacenter en dienstverlening.

De deal behelst het samen aanbieden van computers, servers, routers, switches. Alsmede complete pakketten voor IP-telefonie, unified communications, security en helpdeskproducten voor grote bedrijven, isp's en dienstverleners. HP en Alcatel stellen dat deze klanten enorm kunnen besparen door te kiezen voor deze 'one stop shop' voor ict en telecom.

"Deze huidige wereldwijde alliantie vertegenwoordigt een belangrijke overgang met grote voordelen voor onze klanten. Ict en telecom komen samen zoals nooit tevoren en ik ben verheugd om te zien hoe we innovatie in onze sector kunnen versnellen", aldus Ben Verwaayen, ceo van Alcatel-Lucent.

Als onderdeel van de deal zal HP een groot gedeelte van het ict-beheer van Alcatel gaan runnen. Daarvoor worden ongeveer 1.000 werknemers van Alcatel naar HP overgeheveld, meldt de Wall Street Journal.

Bron: Webwereld Bron: Techworld