Dat beweert althans Francesco Serafini, vicepresident van Hewlett-Packard, tijdens een eigen conferentie in Barcelona. Ze zouden teveel gericht zijn op de korte termijn, en zijn daarom toe aan herinrichting. Niet geheel toevallig ook dat HP een rits aankondigingen doet voor diensten, software en hardware.

Daarvoor heeft HP onder andere een nieuwe term gelanceerd: Adaptive Infrastructure as a Service, waarmee het bedrijf een nieuw outsourcingmodel bedoelt. In plaats van het beheren van 86 datacentra stapt HP over naar drie paren. Applicaties als SAP en Exchange worden daar door HP gehost op standaardapparatuur, zoals dat altijd gebeurde met zaken als processorkracht, storage. Door de datacentra op die manier te optimaliseren, zo denkt HP, wordt de betrouwbaarheid alleen maar beter.

Verder heeft HP een acht socket ProLiant server (DL785 G5) aangekondigd, gebaseerd op de AMD Opteron quadcore. Volgens het bedrijf is dat een herintrede in de markt voor de acht socket markt, net onder die voor de Integrity servers. De nieuwe ProLiant moet het opnemen tegen kasten van IBM en HPC.

Maar het belangrijkste datacentrumcomponent voor HP, zo zeggen kenners, zal de software zijn. Later dit jaar wil de serverbouwer een plugin lanceren voor System Insight Manager. Deze HP Insight Dynamics - VSE moet, zo stelt de fabrikant, fysieke en virtuele middelen, capaciteit en workloadmogelijkheden in kaart brengen. Het pakket werkt met agents die met SIM communiceren. Bron: Techworld