Hoewel het de bedoeling was om de aankondiging pas woensdag voor de Nederlandse pers te doen, heeft het bedrijf het Amerikaanse persbericht al dinsdag op zijn website gezet. Het gaat vooral om verbeteringen aan bestaande producten zodat ze geschikter zijn voor virtuele omgevingen, en om nieuwe producten en diensten. De aankondiging strekt van beheersoftware tot een nieuwe bladeserver.

In de categorie beheersoftware heeft HP aangekondigd dat Operations Agent, Performance Agent en SiteScope worden uitgerust met mogelijkheden om hypervisors te beheren. Daarin onder andere de nieuwe functie om beheergegevens te verzamelen en op basis daarvan processen binnen omgevingen te automatiseren. HP-UX, het Unix-achtige OS van HP, heeft een upgrade gekregen met versie 11i v3. Network Node Manager i-serie krijgt een update om het netwerk rond gevirtualiseerde omgevingen te monitoren. Asset Manager gaat ook licenties beheren die op VM's van toepassing zijn. De laatste twee software-aankondigingen van HP zijn een nieuwe deal met Red Hat om gevirtualiseerde, heterogene omgevingen te monitoren, en de komst van nieuwe ondersteuningsdiensten.

Hardware

Op het hardwarefront heeft HP nieuwe systemen aangekondigd. De ProLiant BL495c is volgens de fabrikant de eerste blade die specifiek ontworpen is om VM's op te draaien. Met een maximale geheugencapaciteit van 128 GB en door SSD's te gebruiken moet de server voldoende capaciteit gaan bieden voor 32 VM's (gebaseerd op 4 GB per VM). Prijs voor de op de Opteron gebaseerde server begint vanaf 2500 dollar.

De StorageWorks 4400 Enterprise Virtual Aray kan optioneel worden uitgerust met de StorageWorks 4400 Scalable NAS File Services, een verzameling van beheersoftware en file servers. Deze zou, zo beweert HP, de verbinding tussen de storage en servers moeten virtualiseren, wat zou moeten schelen in de uiteindelijke onderhoudskosten. De combinatie wordt geleverd met 4,8 TB aan opslag, en kan worden uitgebreid tot 96 TB.

Daarnaast heeft HP vier nieuwe thin clients aangekondigd, de t5630, t5545, t5540 en t5145. De ProLiant xw460c Blade Workstation moet het hebben van de Quadro FX grafische chip van Nvidia, en is bedoeld voor bijvoorbeeld de financiële markten en andere segmenten waar veel met grafische data wordt gewerkt. Als laatste hardware-aankondiging heeft HP zijn blade-PC's en thin clients officieel gecertificeerd voor Citrix XenDesktop.

De producten komen vanaf medio deze maand op de markt; de blade is beschikbaar vanaf 15 september, eind september komt het storagepakket, en de thin clienst komen vanaf oktober. Bron: Techworld