De nieuwe Proliant Blade Workstation (xw2x220c) en Thin Client (gt7725) komen respectievelijk aan het begin en aan het einde van deze maand beschikbaar. Beide systemen moeten het vooral hebben van grafisch vermogen, zo spiegelt de leverancier ons voor.

De ProLiant Blade Workstation is uitgerust met maximaal twee Intel Xeonprocessoren (5200 en 5400) en beschikt over een eigen nVidia FX 770M grafische kaart. Daarmee probeert HP gebruikers te bedienen die werken met MCAD, zoals grafische ontwerpers en artiesten. De blade past in de 7000c frame, waarmee in totaal 32 workstations per frame kunnen worden geïnstalleerd.

De gt7725 thin client richt zich op dezelfde markt, en op de financiële sector. Het systeem is gebaseerd op de AMD Turion 2,3 GHz, en legt zijn beeldhandelingen in handen van een geïntegreerde ATI Radeon HD 3200. Per client kunnen vier beeldschermen worden aangesloten, terwijl twee clients aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Bij de launch wordt het op Linux-gebaseerde HP ThinPro als OS worden meegeleverd, terwijl later dit jaar ook de Thin Client-besturingssystemen van Microsoft voor de gt7725 beschikbaar komen.

Beide systemen gaan vanaf 750 euro over de toonbank. Bron: Techworld