HP verwacht het stroomgebruik over de gehele linie bezien met zo'n 50 procent te kunnen terugdringen. Dit doet de fabrikant niet alleen met zuinigere computers, maar dus ook met warmere datacentra.

“De klanten moeten genoeg besparen om heel Palo Alto van stroom te voorzien”, aldus HP-directeur Mark Hurt tijdens een toespraak op het HP Technology Forum.

Een van de manieren om dit te bereiken is door meer dan de helft van alle systemen in een datacentrum te vervangen door blades. Ook wil het bedrijf systemen robuuster maken en datacenters niet verder afkoelen dan 25 graden Celsius - al snel een graad of acht minder dan gebruikelijk.

Opslag

Om de doelen te bereiken kijkt het bedrijf ook naar de opslag van gegevens. Door EVA Dynamic Capacity Management is het mogelijk data tussen verschillende opslagmedia heen en weer te schuiven, waardoor er minder ongebruikte dataopslag over blijft.

Dat laatste is volgens HP erg belangrijk omdat er dan minder opslagsystemen nodig zijn. Dit is volgens de fabrikant een grote besparing omdat meer dan de helft van de bedrijven aangeeft 30 tot 50 procent van de beschikbare capaciteit niet te gebruiken.

Daarnaast wil HP de schijven efficiënter benutten door bijvoorbeeld bij snapshots alleen veranderingen te gaan bewaren in plaats van diverse keren van hetzelfde snapshot telkens een complete kopie te maken. Bron: Techworld