De Amerikaanse Staat Michigan contracteerde HP in 2005 om zijn jaren 60-systeem te vervangen door iets frissers met moderne bedrijfstoepassingen. Het legacysysteem bevatte verouderde applicaties en is volgens de Staat gebouwd met een verouderde programmeertaal, waardoor het onderhoud te duur is geworden. HP moest in 2010 een nieuw systeem hebben geïmplementeerd in Michigan.

Boeteclausule

In 2011 trad een nieuw bewind aan bij de Staat en ontstemd over het gebrek aan voortgang werd het contract van 49 miljoen dollar opnieuw onderhandeld met boeteclausule als de deadline niet gehaald zou worden. Ook stond in het contract dat als het voortijdig zou worden beëindigd, HP ondersteuning moest blijven leveren.

Anno 2015 is er nog altijd geen merkbare vooruitgang in Business Application Modernization-project. In augustus gooide Michigan de knuppel in het hoenderhok door het contract met HP op te zeggen. De werknemers van HP die bij het migratieproject betrokken waren, weigerden vervolgens de beloofde ondersteuning en Michigan sleept daarom HP voor de rechter en eist 11 miljoen schadevergoeding om een nieuw aanbestedingstraject te kunnen starten.