Daarbij gaat het om een uitbreiding van de Business Service Management-lijn van pakketten, met technologie van overgenomen bedrijven als OpsWare en Mercury Interactive. HP deed de aankondiging op de conferentie van de HP Software Universe gebruikersgroep in Las Vegas.

Zo zal volgende maand HP Release Control 4.0 voor veranderingsbeheer op de markt komen, opvolger van Change Control Management. HP typeert de nieuwe versie als een fusie tussen veranderingsbeheerder van Mercury met het uitvoeringssysteem van Opsware. Daarbij kijkt het pakket naar mogelijke conflicten die na een verandering kunnen ontstaan tussen verschillende systemen.

Configuration Management System wordt samengevoegd met Universal Configuration Management Database 7.5. Business Availability Center 7.5 moet problemen gaan isoleren en terug kunnen koppelen aan de bron, ook al is het proces door verschillende applicaties verwerkt.

Over de hele breedte worden de pakketten aangescherpt voor VMware virtuele omgevingen, zo maakt HP bekend. Zo zal de Availability Center VM's gaan beheren met dezelfde tool als fysieke servers worden beheerd. Zaken als patchbeheer zullen ook op de schop gaan.

De afgelopen jaren heeft HP flink geïnvesteerd in partijen die aan automatisering voor datacentra doen. In totaal heeft HP de afgelopen drie jaar ongeveer 7 miljard dollar hieraan gespendeerd. Naast Mercury (2006, 4,5 miljard) en Opsware (2007, 1,6 miljard) is dat bijvoorbeeld ook Peregrine (2005, 425 miljoen) en Bristol (2007, onbekend bedrag). Bron: Techworld