Opsware ontwikkelt software om de 'provisioning' en configuratie van servers via netwerkapparaten te automatiseren. Het bedrijf is mede opgericht door Marc Andreessen, die bekend is geworden als een van de oprichters van Netscape.

HP zal de Opsware-technologie integreren in zijn Business Technology Optimization-portfolio, wat weer grotendeels bestaat uit de vorig jaar verkregen technologie toen HP voor 4,5 miljard dollar Mercurat Interactive kocht.

De Opsware-technologie moet HP's eigen producten verbeteren door de toevoeging van procesautomatisering. Ook moet vertraging bij het doorsturen van realtime gegevens tot het verleden behoren.

"Deze overname moet onze klanten helpen een van de grootste pijnpunten op te lossen, namelijk de toenemende complexiteit en kosten voor het beheren van het datacentrum in te dammen", aldus Thomas Hogan, vicepresident van HP Software.

HP is de tweede fabrikant die in korte tijd een procesautomatiseerder overneemt. Vorige week werd bekend dat BMC Realops inlijft.

Wisselgeld HP maakte maandag tevens bekend voor 214 miljoen dollar Neoware te kopen, een fabrikant van thin clients. Bron: Techworld