De BL870c is de eerste Integrity in de c-klasse serie met vier sockets voor Intel Itanium Dual Cores en is de directe opvolger van de vorig jaar verschenen BL860c. De gehele klasse is op zijn beurt de opvolger van het p-klasse bladesysteem.

In de blade is ruimte voor vier SAS schijven en 96 GB aan geheugen, een verdubbeling ten opzichte van de 860c. Dat geldt trouwens ook voor de kast: de server is eigenlijk twee op elkaar geplakte 860c's, en moet ook als zodanig worden beschouwd.

De blade draait onder Windows, Linux (Red Hat of SuSe), HP's eigen OpenVMS voor het hogere marktsegment en Unix (HP-UX). "De kernversie is die met de HP-UX Unix build voor bedrijfskritische applicaties," zegt Hans Aaldering, business unit manager van de business critical server divisie van HP.

Het dubbeldekker-principe biedt volgens Aaldering vooral voordelen voor grote databases. "Je hebt één omgeving. Wie een grote database heeft wil niet dat deze wordt opgeknipt, daarom hebben wij de cpu's in een grotere pool gezet," zegt Aaldering.

De blade is per direct beschikbaar, al zal de levertijd in het begin wat langer zijn dan gebruikelijk. De prijs is 6000 euro, wat (het viel te verwachten) ongeveer het dubbele is van de 860c. Bron: Techworld