Het nieuwe c-class systeem, dat on the fly netwerkbronnen toewijst aan applicaties, is op punten als virtualisatie, beheer en koeling aanzienlijk verbeterd, aldus HP.

Een van de verbeteringen is dat beheerders gemakkelijk kunnen wisselen tussen gevirtualiseerde ethernet- en fibre channel-verbindingen met de nieuwe virtual connect architecture van HP.

Een andere verbetering is dat beheerders nu gemakkelijk het stroomverbruik van afzonderlijke blades, de chassis of zelfs complete rekken kunnen regelen. Nieuwe ventilatoren zorgen bovendien voor 30 procent meer koeling en 50 procent minder energieverbruik dan de traditionele ventilatoren, aldus HP.

Het controleren en repareren van systemen is mogelijk op een 2-inch lcd-paneel op de voorkant van een chassis. In totaal kunnen 200 systemen tegelijk worden beheerd.

Blades voor het p-class Bladesystem passen niet in het c-class Bladesystem. HP blijft zijn p-class systemen dan ook tot volgend jaar verkopen. Ondersteuning van het p-class systeem loopt door tot 2012.

Het nieuwe c-class Bladesystem, dat wordt geleverd in een 17-inch box, is vanaf juli verkrijgbaar. Prijzen zijn nog onbekend. Bron: Techworld