De belangrijkste toevoeging volgens HP is dat alle HP-server nu zijn te beheren met een enkele tool. HP’s remote beheer-oplossing is inzetbaar voor alle BladeSystem-, Integrity- en ProLiant-servers die werken met HP-UX 11i, Microsoft Windows Server, Linux, OpenVMS en NSK (NonStop Kernel). Daarnaast kunnen bedrijven de Integrity- en Integrity NonStop-systemen laten functioneren als de spil van een Service Oriented Architecture (SOA).

Een ander speerpunt van HP is het energieverbruik. Daarvoor voorzien de Integrity-servers in een tool waarmee klanten het daadwerkelijke energieverbruik en de warmteafgifte van de instapmodellen van de Integrity en bladeservers op afstand kunnen monitoren.

In het hart van de apparaten draait Montvale, Intel multi-core Itanium-processor die twee weken geleden oververwacht werd geïntroduceerd. De 9100 serie bestaat uit zes dual cores en een single core. Montvale is op drie punten verbeterd volgens Intel. Core-level lockstep moet bijdragen aan de stabiliteit. De demand-based switching (DBS) zou voor stroombesparing moeten zorgen en de front-side bus is verhoogd met 667 MHZ. De kloksnelheid van de processor ligt op 1.66 GHz.

Bron: Techworld