Met de overname van Compaq van een paar jaar terug, kreeg HP Insight in handen, een uitgebreide toolset voor system management. Ondertussen is die toolset behoorlijk verbeterd en nog verder uitgebreid. HP Insight Dynamics – Virual Server Environment is daarin de toolset waarmee je een gemengde omgeving kunt beheren van fysieke en virtuele servers, vooral op de hardware van HP, zoals de ProLiant en BladeSystem blade servers. De toolset ondersteunt verschillende hypervisors op x64 hardware. Het idee is dat die niet apart worden beheerd, maar als één systeem worden gezien.

Insight Dynamics heeft al ondersteuning voor de Integrity VM’s op Itanium dozen en voor ESX en ESCi van VMware. Vanaf gisteren is daar nog Microsoft Hyper-V bijgekomen. XenServer van Citrix wordt nog niet ondersteund, maar die staat zeker op het lijstje. De klanten willen het, dus het komt er aan, aldus HP. Overigens ondersteunt HP XenServer wel op zijn ProLiants, alleen zit het nog niet in Insight Dynamics.

Orchestration

Een nieuwe tool die gisteren is aangekondigd heet Insight Orchestration. Met deze tool kan de sysadmin verschillende settings van virtuele machines opslaan in een template. Dat kunnen bijvoorbeeld settings zijn voor verschillende workloads, zoals kleine workloads voor de vakantieperiode en grote als er ineens grote berekeningen moeten worden uitgevoerd. Op deze manier hoeft de sysadmin niet meer zelf de resources toe te voegen of weg te halen. De uitgeteste settings worden in templates gezet, die worden ondergebracht in een zelfbedieningsportal. Met die portal kunnen software engineers, software testers en systeembeheerders zelf de server, storage en netwerk recources inzetten die ze nodig hebben voor hun werk.

Wat dit betreft lijkt Insight Orchesration op Lab Manager van VMware, maar volgens HP zijn er toch een aantal verschillen. De belangrijkste daarvan is dat Insight Orchestrator ook de fysieke machines kan opnemen in het systeem, wat Lab Manager niet zal lukken.

Recovery

De andere tool die HP gaat aanbieden moet de risico’s verkleinen van downtime. Deze software geeft de sysadmin meer mogelijkheden voor disasterrecovery. Ook Insight Recovery is weer gemaakt voor een gemengd fysieke en virtuele omgeving, en bovendien voor klanten met machines op meerdere locaties, waardoor ze soms applicaties van een afstand moeten herstarten.

Recovery maakt gebruikt van de Continuous Access data replicatiesoftware die in de StorageWorks EVA disk arrays van HP zit ingebouwd en laat toe dat een fysieke of virtuele machine die op de ene server draait wordt hersteld op een andere server op een “remote recovery site”. Daar heb je natuurlijk wel EVA arrays voor nodig op beide plaatsen. Bovendien moeten ze gelinkt zijn voor data replicatie. Bron: Techworld