De topman zegt dat zijn bedrijf in boekjaar 2010 een omzet van 117 tot 118 miljard dollar haalt. Financieel analisten hadden echter minstens 118 miljard verwacht, meldt persdienst Bloomberg. HP's boekjaar 2010 begint in november dit jaar.

Toch is ceo Hurd optimistisch. Hij ziet in 2010 de markt weer aantrekken. De ict-bestedingen zullen volgens hem weer groeien. Het brede portfolio aan producten en diensten dat HP in huis heeft, stelt het ict-bedrijf ook in staat daarvan te profiteren, voorspelt hij.

Blijven bezuinigen

De groei van HP kan wel eens die van de ict-sector voorbij streven, hoewel Hurd het voor zijn bedrijfsvoorspelling houdt op "bescheiden groei". Hij gaat uit van een omzetgroei tussen de 3 en 4 procent.

In de tussentijd blijft het bedrijf besparen op de operationele kosten. De verwachting is dat de wereldwijde ict-bestedingen dit jaar nog 8 procent afnemen, maar dat de bestedingen komend jaar juist 2 procent kan groeien. Hurd legt uit dat veel klanten zitten met oudere apparatuur en programmatuur die nu echt vervangen of gemoderniseerd moet worden.