Door ook met switches naar het datacentrum te gaan verhoogt HP zijn inzet in de netwerkwereld. De ProCurve-apparaten doen het bijzonder goed in 'gewone' mkb-bedrijfsomgevingen, een tak van sport waarin HP enorm is gegroeid de afgelopen jaren. De grootmacht bleef ook netjes uit het vaarwater van Cisco. Dat ligt nu even anders.

Crux van het nieuwe switchaanbod is de Data Center Connection Manager, de beheersoftware de nieuwe 6600-lijn van switches aanstuurt. De policygebaseerde software neemt daarbij alle standaardtaken op zich. De 6600-serie bestaat uit vijf switches die zijn gebaseerd op dezelfde firmware die de bestaande 5400- en 8200-serie draaiende houdt. Qua hardware zijn ze gebaseerd op de eigen ASIC chipset. De doorgeefsnelheid varieert, afhankelijk van de switch, van 36 miljoen to 214 miljoen pakketten per seconde.

Territoriumdrift HP en Cisco

Ook nieuw is de zogenaamde ONE Services zl Module, die applicaties van het ProCurve ONE samenwerkingsverband bij elkaar bindt. Tussen de softwareaanbieders die applicaties leveren voor de Services zl Module, zitten Microsoft (voor Network Access Protection, de MS-versie van NAC), McAfee (overige beveiligingstaken), Riverbed (WAN-versnelling), Avaya (unified comms) en F5 (applicatie- en werklastbeheer).

Daarmee betreedt HP dus het domein van Cisco, die oppermachtig is in het datacentrum. De twee bedrijven staan voor een heftige concurrentiestrijd, vooral omdat het een slecht bewaard geheim is dat Cisco plannen heeft om binnenkort bladeservers te gaan leveren die potentieel HP gaan beconcurreren.

Bron: Techworld.nl