Computers met webOS zouden later dit jaar op de markt komen. Veel meer informatie wilde Todd Bradley, de directeur van HP’s Personal System Group, niet kwijt. Tijdens de presentatie gisteren waren slides te zien met notebooks en desktops met duidelijk de aanduiding dat webOS daarop zou gaan draaien.

HP is een van Microsofts grootste partners in het gebruik van Windows als besturingssysteem voor computers. Met het gebruik van webOS op computers wil HP klaarblijkelijk aanwezig zijn op alle apparaten van het bedrijf, dit om te zorgen dat het gebruiksgemak overal hetzelfde blijft.

Cloud computing

HP zet in het gebruik van WebOS op de verschillenden apparaten zwaar in op cloud computing. Veel applicaties voor de smartphones, tablets en pc’s hoeven niet meer te worden geïnstalleerd maar zijn via internet “overal en altijd” beschikbaar. Naast de computerachtige apparaten wil HP ook printers gaan uitrusten met webOS.

HP denkt door de toevoeging van pc’s in totaal 100 miljoen apparaten per jaar te produceren die draaien op webOS. Daarmee zou het aantrekkelijk worden voor ontwikkelaars van apps. Overigens meldde HP wel dat webOS op pc’s aanvullend zal zijn op Windows en niet de vervanger ervan. Onduidelijk is of HP daarmee bedoelt of beide besturingssystemen op één computer worden geïnstalleerd of dat HP Windows-machines en webOS-apparaten naast elkaar in de schappen zal leggen.