“HTC werkt momenteel aan een telefoon met Android en die komt ook in Nederland op de markt”, zo laat een woordvoerster van HTC in Nederland weten. “HTC spreekt momenteel vooral het zakelijke segement aan, en hoopt met het Android-platform een bredere doelgroep aan te spreken.” HTC’s ‘Google-telefoon’ wordt echter pas in de tweede helft van 2008 op de markt verwacht.

Het Android-platform bestaat uit een besturingssysteem, middleware, een interface en toepassingen. Het bevat volgens Google alle software die een fabrikant of mobiele operator nodig heeft om een mobiele telefoon te ontwikkelen. Android zal onder de Apache v2-licentie beschikbaar worden gesteld en is niet toestelgebonden: het zal straks werken op toestellen van onder andere LG, Motorola, Samsung en dus HTC.

Pikant detail is dat HTC wereldwijd de grootste fabrikant is van Windows-gebaseerde handsets. Als Android aanslaat, kan dat ten kosten gaan van zowel de eigen sales als die van Microsoft. Volgens Chief Marketing Officer John Wang van HTC zal HTC echter trouw blijven aan Windows Mobile.

Bron: Techworld