De HTC One die gisteravond is onthuld, moet HTC uit het dal helpen. Dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren, want de Taiwanese smartphonemaker heeft begin deze maand al aangegeven dat het de komende tijd alleen maar slechter zal gaan. Webwerelds Amerikaanse zustersite TechHive.com stelt in zijn analyse dat de HTC One 'alles of niets' is.

Scherm- en camerageweld

De korte hands-on na de persconferentie in New York levert wel een positieve indruk op. De van aluminium gemaakte One voelt stevig en goed gefabriceerd aan. Het 4,7 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels geeft fraai beeld en de stereo Beats Audio-speakers geven een krachtig geluid, oordeelt TechHive. Het Android-toestel draait versie 5.0 van HTC's eigen Sense-gui, wat qua opzet doet denken aan de tegeltjesinterface van Windows Phone.

Qua camera lijkt de One er bekaaid af te komen, met een frontcamera van 2 megapixel en een achtercamera van 4 megapixel. De fabrikant gaat echter voor een andere aanpak: van UltraPixels. Daarbij gebruikt de sensor een groter oppervlak voor het vastleggen van de pixels, legt techmagazine Wired uit, en neemt het bovendien meer licht op. De korte test door TechHive op de persconferentie bevestigt de betere lichtopvangst van de One, maar daarbij treedt er ook meer ruis op donkere foto's.