Een onderzoek van kortingsbonnensite Vouchercloud onder 2392 Amerikanen naar de kennis van technologiebegrippen heeft verrassende resultaten opgeleverd, zo meldt The Los Angeles Times. Zo denkt 11 procent dat HTML een afkorting is voor een seksueel overdraagbare ziekte.

Daarnaast denkt 27 procent dat een gigabyte een insect is dat voorkomt in Zuid-Amerika, 42 procent vindt een moederbord het dek van een cruiseschip en MP3 is een robot die meedoet in de film Star Wars, zegt 23 procent. Oja, USB is een acroniem van een bepaald Europees land. Software zijn lekker zittende kleren en Blu-Ray is een dier dat leeft in het water.

Kiezen uit drie mogelijke antwoorden

The Register heeft Vouchercloud gevraagd het rapport van het onderzoek vrij te geven om te zien hoe de opmerkelijke resultaten tot stand zijn gekomen, maar heeft daar nog geen antwoord op gehad. De LA Times zegt dat de deelnemers aan het onderzoek per definitie de keuze kregen uit drie mogelijke antwoorden.

Dat 77 procent van de Amerikanen niet weet waar SEO voor staat, nemen we ze niet kwalijk. 61 Procent van de deelnemers vindt het belangrijk dat je een goed begrip hebt van technologie in deze tijden.