Dit weekend lekte al uit dat Hurd gesprekken voerde met Oracle over een aanstelling. Deze werd gisterenavond Amerikaanse tijd dan ook officieel. In zijn nieuwe baan als president krijgt Hurd binnen het bedrijf de leiding over de hard- en softwaresystemen.

Volgens Oracle-ceo Larry Ellison is er in de it-wereld niemand met meer relevante ervaring op dat vlak dan Hurd. Die laatste werkte namelijk in het verleden bij NCR en hield zich daar bezig met de warehousing dienst Teradata.

Opslagsystemen

Na de overname van Sun roert Oracle zich meer op het gebied van hardware en opslagsystemen. Hurd gaf in een persbericht aan dat hij hard- en software wil gaan combineren om concurrenten als IBM te verslaan. Hoewel Hurd zijn voormalig werkgever HP niet noemt, is ook dat bedrijf een grote concurrent van Oracle in dit segment.

Kroonprins

Hurd volgt bij Oracle Charles Philips op. Philips raakte vorig jaar in opspraak door een buitenechtelijke relatie en ongelukkige uitspraken. Toch is Philips zelf opgestapt. Mark Hurd wordt door verschillende media inmiddels ook genoemd als kroonprins binnen Oracle. De band tussen Ellison en zijn tennisvriend zou zo goed zijn dat hij hem als nieuwe ceo ziet.