Om tien uur aan de Amerikaanse westkust (in Nederland rond zes uur 's avonds) is de bijna-affe versie van de hypervisor als update online komen te staan, zo meldt de grootmacht. Dat is een stuk vroeger dan verwacht, net als het geval was met de eerste bèta afgelopen december.

Het plan van Microsoft was om Hyper-V uit te brengen binnen 180 dagen van de launch van Windows Server 2008, wat een release in augustus zou betekenen. Die doelstelling lijkt Microsoft nu met gemak te halen. Het server-vlaggenschip is op 27 februari op de markt gebracht, en een RC betekent dat Hyper-V in ieder geval bijna af is. In de aankondiging blijft Microsoft echter bij een release 'voor augustus 2008', en het is de vraag of het bij één RC blijft.

In WS2008 zit nu nog de bètaversie van Hyper-V ingebakken. Gebruikers van de bèta krijgen een update via Windows Update, al blijft Microsoft nog een beetje vaag hierover. Uiteindelijk zou de hypervisor voor een zeer klein extra bedrag (21 dollar) geïntegreerd worden in het besturingsysteem. Daarmee wil Microsoft het strijdperk betreden met de huidige leider in deze tak van sport, VMware. Bron: Techworld