Ook heeft de fabrikant een speciale website ontwikkeld waar nieuwe klanten ervaringen kunnen uitwisselen over de migratie van servers naar mainframes.

Met de nieuwe Tivoli Zsecure V1.8.1 kunnen bedrijven de netwerkdreigingen monitoren en indien nodig bedrijfsregels afdwingen.

Deze nieuwe versie is ontwikkeld met technologie van Consul Risk Management, dat in het eerste kwartaal van dit jaar door IBM werd overgenomen.

Deze overname was onderdeel van IBM's grotere plan ter waarde van 100 miljoen dollar om zijn mainframeplatform te vereenvoudigen. De fabrikant hoopt zodoende meer van zijn System z9-mainframes te slijten.

IBM verkoopt al z9-versies voor gebruik in grootzakelijke omgevingen en mkb-bedrijven. Het bedrijf hoopt met de investering van 100 miljoen dollar zijn mainframeactiviteiten nieuw leven in te blazen.

Eind april introduceerde IBM nog nieuwe beveiligingsfuncties voor zijn System z9-mainframe. Tot de nieuwe mogelijkheden behoren onder meer op ipsec-gebaseerde netwerkencryptie en public key-versleuteling gebaseerd op IBM's Cryptoexpress2-hardwaremodule.

"Dit is onderdeel van onze strategie om het mainframe te herontdekken", zei Mary Moore, bij IBM verantwoordelijk voor de beveiliging van System z, destijds.

System z9 is vorig jaar geïntroduceerd en met een prijskaartje van 'slechts' honderdduizend dollar bedoeld als instapmainframe voor middelgrote bedrijven. Bron: Techworld