De snelheid, die gelijk staat aan 1 miljoen input/output-handelingen per seconde (IOPS), wordt verkregen door solid-state flashgeheugen te combineren met de virtualisatietechnologie voor opslag van IBM.

"Door Quicksilver zijn de prestaties met meer dan 250 procent toegenomen, in slechts één twintigste van de responsetijd. Daarnaast was er in vergelijking met de huidige situatie slechts één vijfde van de vloeroppervlakte nodig en 55 procent van de standaard koeling en energie", jubelt IBM in een persbericht.

De technologie is bedoeld voor toepassingen in servers voor bedrijven. "Prestatieverbeteringen van deze schaal kunnen grote gevolgen hebben voor de zakenwereld. Werk kan twee tot drie keer zo snel voltooid worden en dat biedt nieuwe mogelijkheden."

Het is nog niet bekend wanneer de technologie in producten beschikbaar zal komen.

Gigantische voorsprong

Als IBM zijn beweringen waar kan maken, heeft het bedrijf een gigantische voorsprong op de concurrentie. Ter vergelijking: Sun heeft laten weten 32GB flash drives te willen gaan verkopen die in staat zijn tot het uitvoeren van meer dan 5000 IOPS voor schrijven en ten minste 30 duizend IOPS voor lezen.

Bron: Webwereld Bron: Techworld