Afgelopen vrijdag meldde The New York Times nog dat de besprekingen tussen IBM en Sun in het laatste stadium waren aanbeland. Maar nu zijn die gesprekken volgens The Wall Street Journal afgebroken omdat de twee partijen het niet eens kunnen worden.

De directie van Sun zou het officiele bod van IBM te laag vinden. Ook zou Sun bezorgd zijn dat IBM te veel ruimte had om onder de deal uit te komen. Dit heeft The Wall Street Journal vernomen bronnen die 'bekend zijn met de situatie'.

Andere bedrijven?

Sun heeft IBM verteld dat het niet meer de exclusieve rechten heeft in de onderhandelingen. Als antwoord daarop heeft IBM het uitgebrachte bod ingetrokken. Het is maar helemaal de vraag of er nog andere bedrijven in de rij staan om Sun te kopen. Op het moment dat IBM voor het eerst interesse toonde is men in de markt gaan zoeken naar andere bedrijven die een bod wilden doen, maar er zijn toen geen andere potentiële kopers gevonden.

Overigens zijn onderbrekingen in het laatste stadium van overnameonderhandelingen niet ongewoon, schrijft The Wall Street Journal. Het is goed mogelijk dat de twee bedrijven alsnog verder gaan met de gesprekken. Zeer waarschijnlijk zal Sun het bod van IBM uiteindelijk moeten accepteren. De onzekerheid over de toekomst van Sun maakt het namelijk voor bedrijven onaantrekkelijk om te investeren in producten van Sun.