In de rechtszaak van Apple versus Samsung, en vice versa, komen veel geheimen naar buiten. Het gaat daarbij niet alleen interne informatie van de twee kemphanen zelf, maar ook om hun handel en overeenkomsten met derde partijen. Daaronder naast IBM ook Motorola, RIM, Qualcomm en Microsoft. Laatstgenoemde ziet openbaarmaking dreigen voor zijn Android-deal met Samsung, onderdeel van de omstreden patentenzaken van de Windows-maker.

Versus de pers

Ook IBM heeft liever niet dat zijn zaken met Samsung onthuld worden, meldt juridisch ict-blog Groklaw. Opvallend genoeg vraagt de ict-gigant de rechter om een publicatieverbod voor persbureau Reuters. Die journalistieke organisatie heeft eerder - met succes - bij de rechter aangedrongen op openheid. Zowel Apple als Samsung wilden eerst juist zoveel mogelijk achter gesloten deuren houden.

IBM wil nu een klein, maar volgens het bedrijf zeer gevoelig, deel geheim houden van een contract met Samsung. Het gaat specifiek om de betalingsvoorwaarden en de hoogte van de vergoedingen in het kader van die overeenkomst, meldt IBM in het verzoek (PDF). De rechter heeft het geheimhoudingsverzoek van IBM afgewezen (PDF). Het contract in kwestie is opgevoerd als bewijsstuk 630 in de zaak Apple-Samsung.