Volgens een test van de serverfabrikant zelf verbruiken zijn eigen Bladecenter-servers tot 30 procent minder energie dan de Bladesystem-servers van HP.

De serverfabrikant vergeleek zijn Bladecenter-server LS21 met de Cclass Bladecenter BL465c van HP, zowel met een AMD Opteron- als Intel Xeon-processor.

Stationair is de Opteron-blade van IBM 30 procent zuiniger dan de Opteron-blade van HP, aldus IBM. Bij de Xeon-blades ligt dit percentage op 26 procent.

Draaien de blades op volle capaciteit, dan is de Bladecenter volgens IBM 18 procent zuiniger (met een Opteron) of 13 procent zuiniger (met een Xeon).

"Nu weten we waarom HP de slogan 'lights out' gebruikt. Je blijkt de lichten van je datacentrum uit te moeten doen om de teveel gebruikte energie terug te verdienen."

"Zonder inzicht te krijgen in IBM's testmethode en gedetailleerde resultaten, is moeilijk te bepalen of het onderzoek valide is", reageert HP. "We laten de test graag nog eens over doen door een onafhankelijke partij."

IBM zegt geen bezwaar te hebben tegen een test van een onafhankelijke partij. Volgens de fabrikant zal deze tot dezelfde conclusie komen. Bron: Techworld