IBM en andere fabrikanten hopen door de opslagcapaciteit te vergroten, de beheersoftware te vereenvoudigen en hun prijzen relatief laag te houden, kleinere bedrijven binnen te halen.

Deze bedrijven hebben veelal wel de behoefte aan meer opslag, maar zijn niet zo technologisch vooruitstrevend als grote bedrijven.

IBM heeft daarom dinsdag de DS3000-serie van diskarrays geïntroduceerd die de DS300 en DS400 moet vervangen. De nieuwe serie is beschikbaar in twee modellen, de DS3200 (vanaf 4495 dollar) en de DS3400 (vanaf 6495 dollar).

De DS3200 gebruikt scsi, heeft een doorvoersnelheid van 3 Gbps en een maximumopslag van 14,4 terabyte op twaalf schijven. De DS3400 gebruikt fibre channel en kan 4 Gbps aan.

Beide opslagsystemen gebruiken IBM's Storage Manager-software waarmee beheerders de apparaten in zes eenvoudige stappen in hun netwerk kunnen opnemen, aldus de fabrikant.

"De eerste stap is 'Neem het uit de doos'", grapt Alex Yost, directeur productmanagement voor IBM Systems X. "Het is echt heel simpel. Sommige beheerders hebben het binnen een uur draaien." Bron: Techworld