Met de nieuwe cloud beheertool van IBM kun je applicatie workloads heen en neer slepen van je eigen datacenter naar virtuele servers die je hebt ingehuurd. Op die manier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel resources vrijmaken voor kritieke applicaties op je eigen hardware. De minder kritieke processen kun je verplaatsen naar virtuele servers in een datacenter van je cloudprovider. Heb je weer voldoende resources in je eigen datacenter, dan zet je de workload weer terug, zodat je niet meer hoeft te betalen dan nodig is.

IBM denkt dat bedrijven een hybride cloud strategie zullen gaan volgen. Dat betekent dat ze zowel een privé cloud in het eigen datacenter zullen hebben, als een publieke cloud voor de broodnodige flexibiliteit bij piekuren. Wat IBM betreft blijft de data voorlopig in de privé cloud. Alleen het verwerken van die data kan in de publieke cloud gebeuren. Maar IBM sluit niet uit dat in de toekomst ook met data kan worden geschoven tussen de privé en publieke cloud.

Demonstratie

Gisteren liet IBM, in samenwerking met netwerkaanbieder Juniper, een preview zien van wat er allemaal mogelijk is met de nieuwe tools. Maar klanten zijn wat deze service betreft niet aangewezen op Juniper. Het ligt er meer aan welke standaarden door providers worden gebruikt. MPLS is bijvoorbeeld wel een vereiste.

De cloud management console in Tivoli was niet het enige product dat IBM gisteren voorstelde aan het publiek. Zo liet men ook nog de Service Mangement Center for Cloud Computing zien, een softwareset waarmee klanten cloud services kunnen bouwen en aanbieden. Met Rational AppScan 7.8 kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun webservices veilig zijn en voldoen aan de policies van het bedrijf. Met de Design and Implementation for Cloud Test Evvironments kunnen klanten een cloud bouwen binnen hun eigen testomgeving. Tot slot kondigde IBM Tivoli Storage as a Service aan, dat zorg draagt voor de bescherming van data, op basis van betaal-wat-je-online-gebruikt. Bron: Techworld