Daarmee volgt Big Blue het voorbeeld van concurrenten HP, Dell en Fujitsu Siemens. De drie racksystemen horen tot de System x serverserie van IBM.

Het instapmodel van de drie, de 1-u x3455, heeft twee processorsockets en heeft plaats voor 48 GB aan geheugen en twee SAS- of SATAschijven. Verder heeft het optionele controllers voor RAID-0, of -1

System X3655 neemt twee rackeenheden aan ruimte in. Net als het kleine broertje heeft hij twee sockets. De geheugencapaciteit is met 64 GB iets uitgebreider. De RAID-controllers zijn geintegreerd, en bieden ook onderteuning voor RAID-10. Schijven en voeding zijn 'hot swappable'.

De 4-U x3755 tenslotte is de high-end variant, met vier sockets en ruimte voor 128 GB aan RAM. De voeding en koeling kunnen desgewenst redundant worden uitgevoerd.

IBM brengt de servers volgende maand op de internationale markt. De kasten krijgen van IBM prijskaartjes van respectievelijk 1,809, 2,499 en 3,407 dollar. Het is nog niet bekend voor hoeveel ze in Nederland gaan worden verkocht. Bron: Techworld