Amazon is heel vroeg begonnen met het aanbieden van rekencapaciteit in de cloud. Hoe het op dit moment zit met de acceptatie van die diensten door bedrijven is niet helemaal duidelijk. Maar nu IBM bij Amazon op de wolk is gestapt zal die acceptatie waarschijnlijk nog grotere worden. Daar gaan de twee bedrijven tenminste vanuit.

IBM gaat Amazon gebruiken om een heel scala aan producten te bieden op een betaal-naar-gebruik basis, zoals Amazon dat ook toepast op de Elastic Compute Cloud (EC2). Verder stelt IBM gratis tools beschikbaar voor het ontwikkelen en testen van applicaties.

Licenties overzetten

Wat de service verder kost is nog niet bekend gemaakt, maar het is al wel duidelijk dat klanten bestaande IBM licenties kunnen overzetten naar EC2. Ze hebben daarbij de keuze uit IBM DB2, Informix Dynamic Server, WebSphere Portal, Lotus Web Content Management en WebSphere sMash.

Blijkbaar zet IBM stevig in op de cloud. Dit is deze week namelijk al het tweede bericht dat we van de blauwe reus krijgen over cloud computing. Eerder deze week liet IBM samen met Juniper de nieuwe versie zien van Tivoli, waarmee workloads door middel van een grafische interface konden worden gesleept van het eigen datacenter naar virtuele servers op bijvoorbeeld EC2. En weer terug.

Bron: Techworld.nl