Dat maakt het bedrijf bekend tijdens een persbijeenkomst op het hoofdkantoor. Maar liefst 1 miljard dollar wil de grootmacht het komende jaar pompen in overnames op dat vlak, terwijl Big Blue nieuwe software uit de doeken doet in Lotus Sametime. Nieuwe functies die IBM voor dit jaar heeft aangekondigd zijn onder meer beheer voor telefonie (met bijvoorbeeld opties om binnenkomende gesprekken direct door te schakelen naar mobiel) en skilltap, waarmee algemene vragen kunnen worden rondgestuurd. Eind deze maand moeten de eerste nieuwe functionaliteiten in Sametime Advanced gaan zitten. Welke dit precies zullen zijn, is nog onduidelijk.

Daarmee wil IBM dit jaar een vuist kunnen maken tegen vooral Microsoft, met zijn Office Communications Server, die UC-functies regelt binnen Windowsomgevingen. Traditioneel mikt IBM met Lotus Sametime op de grote bedrijven.

Sametime begon tien jaar geleden als pure instant messenger voor bedrijven. Twee jaar geleden stapte IBM over op het Eclipse-framework voor de software. Daardoor werd het gemakkelijker voor andere partijen om extra applicaties voor Sametime te bouwen, omdat Eclipse open source is en derhalve de broncode toegankelijk is. Zelf voegde IBM functionaliteiten voor video en VoIP toe. De basisfunctionaliteit van Sametime is onderhand geïntegreerd in Lotus Notes.

Bron: Techworld