De Mac-editie verkeert nog wel in het bètastadium en is alleen beschikbaar in het Engels. Een definitieve versie van Symphony voor de Mac wordt in het eerste kwartaal van 2009 verwacht en zal dan ook alle talen ondersteunen waarin Symphony beschikbaar is.

Het op OpenOffice gebaseerde Lotus Symphony is momenteel beschikbaar in 28 talen en bestaat uit de onderdelen Documents, Spreadsheets en Presentations. Versie 1.2 biedt naast een reeks bugsfixes en functionele verbeteringen nu ook volledige ondersteuning voor Ubuntu naast SUSE en Red Hat.

OpenOffice.org Conference

IBM onthulde deze week tijdens de OpenOffice.org Conference in de Chinese hoofdstad Peking enkele plannen die het heeft voor Lotus Symphony. Zo moet het pakket in 2009 volledig zijn gebaseerd op ODF 1.2 en de code van Openoffice.org 3.0, resulterend in interoperabiliteit met Office 2007-fileformaten en ondersteuning voor Visual Basic-macro's.

Tijdens dezelfde conferentie kondigde IBM samen met Sun Microsystems de Open Document Format Toolkit Union aan. Dit open-sourceproject moet het voor ontwikkelaars eenvoudiger maken om ODF te gebruiken.

Bron: Techworld