Een voorproefje van de Mash Maker is deze week te zien tijdens het Intel Developer Forum in het Chinese Shanghai, dat morgen officieel van start gaat. De browserplugin helpt gebruikers bij het snel in elkaar zetten van een persoonlijke informatie waarbij de informatie uit verschillende bronnen wordt gehaald.

Tijdens een sessie met de pers liet Andrew Chien, directeur van Intel Research, zien wat allemaal mogelijk is. Zo is het mogelijk om Facebook-vrienden te tonen op Google Maps of om vluchtinformatie van Expedia te koppelen aan andere reisinformatie. “De Mash Maker doet ook suggesties voor mash-ups aan de hand van wat je al hebt gedaan”, aldus Chien.

Mash-ups zijn geen nieuw fenomeen. Zo kan huizensite Funda het gevonden woningaanbod al een tijdje tonen op Google Maps en laat Hyves zien waar vrienden zich geografisch bevinden. “Maar de ontwikkeling van een mash-up duurt al snel een maand”, aldus een Intel-woordvoerder tijdens een demo. Met Mash Maker zijn applicaties on-the-fly aan elkaar te koppelen, zo is de belofte.

De Mash Maker werd al aangekondigd tijdens de laatste IDF in San Francisco. Die versie was echter nog servergebaseerd. De client-side plugin die later deze maand beschikbaar komt, ondersteunt Internet Explorer en Firefox met geavanceerde widgets en visualisatiemogelijkheden. Ook is er ondersteuning voor een open en uitbreidbare API. Meer informatie over de ontwikkeling is te vinden op de Mash Maker-blog.

Bron: Techworld