IE7 wordt in oktober vrijgegeven als download. Enkele weken later zal de nieuwe browser als automatische update worden verspreid. Zaak voor ontwikkelaars dus om zich ervan te verzekeren dat hun websites ook in IE7 bruikbaar zijn.

Volgens Microsoft-blogger Dominic doen bedrijven er verstandig aan te ervoor zorgen dat zij op 1 november klaar zijn voor IE7. Wel linkt Dominic naar de Internet Explorer 7 Blocker Toolkit voor het geval bedrijven IE7 nog even willen tegenhouden.

"We hebben veel verbeteringen aangebracht in de beveiliging, rendering en gebruiksvriendelijkheid. Enkele van deze nieuwe functies zorgen er echter voor dat bepaalde sites niet goed worden weergegeven", schrijft Dominic.

Volgens de auteur doen ontwikkelaars er verstandig aan om de laatste build van IE7 te installeren om zo de werking van websites en webapplicaties te controleren. Ook raadt Dominic aan de Internet Explorer 7 Readiness Toolkit te downloaden.

Overigens waarschuwde Microsoft vorige week nog dat beveiligingssoftware tijdens de installatie van IE7 beter kan worden uitgeschakeld om problemen te voorkomen.

Hoewel de installatiesoftware vooraf controleert of er software aanwezig is die de computer beschermt tegen kwaadaardige registeraanpassingen, blijkt dat dit in sommige gevallen pas tijdens de installatie aan het licht komt. Bron: Techworld