De laatste versie van IE8, die Microsoft vorig week uitbracht, scoort in Javascript-verwerkingstesten uitgevoerd door Computerworld slechter dan de concurrentie. Google Chrome was vier keer sneller dan IE8 in de Sunspider benchmark. Op de tweede plaats staat Firefox 3.0.7, gevolgd door Apple's Safari voor Windows en Opera.

Firefox was volgens Computerworld 59 procent sneller dan IE8, Safari was 47 procent rapper en Opera scoorde 38 procent vlugger.

De snelste IE

Een week geleden bazuinde Microsoft nog rond dat IE8 de snelste browser was. In een eigen test gebruikte het softwareconcern de top 25 van meestbezochte sites. Microsoft keek daarbij niet naar de uitvoering van het populaire Javascript, zoals bijvoorbeeld Computerworld, maar naar de algehele laadsnelheid van concrete homepagina’s. IE8 laadde volgens de Microsoft-benchmark twaalf van de vijfentwintig sites het snelst. Chrome volgde met negen stuks.

In een interview met Computerworld noemt James Pratt, Microsofts senior program manager voor Internet Explorer, IE8 inmiddels niet meer de snelste browser van allemaal, maar alleen 'de snelste versie van Internet Explorer die Microsoft ooit heeft uitgebracht'.

Bron: Webwereld Bron: Techworld