IJscoman Joe Nicci, kreeg zo vaak social media persoonlijkheden op bezoek die vroegen om gratis ijs in ruil voor een foto op hun Instagram-account dat hij er simpel van werd. Op een gegeven moment werd hij elke week meermaals lastiggevallen. Nicci heeft altijd geweigerd, maar werd op een gegeven moment zo moe van al het gebedel dat hij een bord heeft laten maken waarop staat dat influencers twee keer zoveel moeten betalen voor zijn ijs.

Nicci laat aan the Guardian weten dat er zelfs momenten waren dat er werd gedreigd. Als voorbeeld haalt hij een aanvaring met de assistent van een acteur aan die om gratis ijs vroeg voor de gehele cast en crew in ruil voor een foto van de acteur die poseerde bij z'n truck. Toen de ijscoman weigerde werd er gezegd dat hij op z'n woorden moest letten aangezien dit een kleine stad was.

Viraal

De foto van het "influencers pay double"-bord ging viraal en Nicci kreeg veel bijval van andere kleine ondernemers. "Ik hoop dat meer mensen niet toestaan dat likes, comments en volgers (kleine) bedrijven beïnvloeden. Ik wil dat mensen naar een restaurant gaan omdat het eten en de service fantastisch is," aldus Nicci.

De ijscoman geeft toe z'n truck graag te promoten via social media, maar dat hij er niet volledig afhankelijk van wil zijn. Deze stunt heeft Nicci in elk geval geen windeieren gelegd. Door het viraal gaan van deze foto heeft hij het drukker dan ooit en z'n Instagram-account heeft er een hoop nieuwe volgers bij.

Het is niet bekend of er daadwerkelijk influencers zijn geweest die ook echt twee keer zoveel geld hebben neergeteld voor een ijsje.