Volgens de onderzoeker is ILM in korte tijd doorgedrongen tot 14 procent van de Nederlandse bedrijven met meer dan 50 werknemers. Drie jaar geleden waren nog vrijwel geen bedrijven bezig met ILM.

Het zijn vooral sectoren als zakelijke en financiële dienstverlening die gebruikmaken van deze beheerwijze van informatie. “Het feit dat de financiële sector voorop loopt met ILM is logisch”, aldus MarketCap-consultant Mariëlle Custers. “Deze sector wordt in feite gekenmerkt als een typische data-opslagsector. Dit wordt mede veroorzaakt door het juridische karakter van de meeste data die binnen deze sector rondgaan.”

Economische benadering

ILM beheert de informatiestroom vanaf het ontstaan van de data tot het moment waarop de gegevens overbodig zijn geworden. “Het gaat bij ILM eigenlijk om een economische benadering van dataopslag gecombineerd met risicobeheer”, zegt Custers. “ILM biedt een gestructureerde manier om met dataopslag om tegaan, waarbij continu de toegankelijkheid, de waarde, de kosten en de risico’s bij verlies van data in balans zijn.”

Bron: Techworld