Sony en LG waren al enige tijd verwikkeld in een juridische strijd rond de Blu-ray technologie die wordt gebruikt in de PlayStation 3. LG claimde namelijk dat de spelconsole van Sony zonder toestemming gebruik maakte van enkele technieken waar zijn het patent op zouden hebben. De rechtbank stelde LG vorige week nog in het gelijk, waarna per direct een tijdelijk Europees importverbod van tien dagen werd afgekondigd.

Sony spande vervolgens een kort geding aan om het importverbod ongedaan te maken. En niet geheel zonder succes blijkt vandaag. LG moet zich morgenvroeg bij de Belastingdienst melden om de beslaglegging direct op te schorten en daarnaast moet de elektronicagigant ook de proceskosten van 130.000 euro betalen. Verzuimt LG dit te doen dan wordt hen een boete van 200.000 euro per dag opgelegd.

Bodemprocedure

Met de uitspraak van de rechter is het conflict echter nog niet ten einde. Op 18 november wordt er namelijk een zogenoemde bodemprocedure gestart, waarbij wordt uitgezocht welke partij uiteindelijk in het gelijk gesteld moet worden. Verwacht wordt echter dat Sony en LG voor die tijd tot een compromis zullen kommen.

Sony importeert iedere week zo’n 100.000 PS3’s naar Europa en een eventuele verlenging van het importverbod had dus zeer grote financiële gevolgen kunnen hebben voor het bedrijf.

Bron: Gamez.nl