Het upgradeproces naar versie 9.3 van iOS levert nogal wat problemen op voor gebruikers die een iPhone 5s, iPad Air of oudere apparaat hebben. Een bug in de software zorgt ervoor dat het proces blijft hangen bij de activatiestap. Er was een grote kans dat gebruikers in een activatieloop terecht kwamen waardoor hun toestel onbruikbaar was.

Er werd door verschillende bronnen gewaarschuwd de upgrade naar 9.3 vooral niet uit te voeren als je een ouder apparaat had, maar het probleem is inmiddels opgelost. Apple heeft een gepatchte versie van iOS 9.3 uitgebracht waarin de activatiestap wordt overgeslagen. Gebruikers hoeven dus niet meer hun wachtwoord in te voeren tijdens het updateproces.

Gebruikers kunnen de nieuwe versie van iOS 9.3 downloaden en de update uitvoeren via iTunes. Mocht je de update nog niet hebben uitgevoerd op je oude apparaat, dan kan deze ook gewoon "over the air" worden binnengehaald en worden uitgevoerd. Let er alleen wel op dat deze update de naam 13E236 draagt.

De gebruikers die niet willen updaten, maar al wel te maken hebben met het activatieprobleem, kunnen terecht op deze pagina voor een workaround.