Ceo Paul Otellini van Intel concludeert op basis van de eigen positieve kwartaalcijfers dat de ict-industrie "bijna volledig" is hersteld van de crisis, ook in het zakelijke segment. Toch blijft hij voorzichtig; de topman constateert dat de zakelijke markt nog steeds terughoudend is met vervangingsinvesteringen.

Netbookpiek

Intels omzet is vergeleken met het vierde kwartaal van vorig jaar teruggelopen, dat is vanzelfsprekend door seizoensinvloeden. Bovendien zijn er in de Kerstperiode met name veel netbooks verkocht. Die piek heeft na dat kwartaal wel gezorgd voor een terugval in de omzet na de jaarwisseling; die liep met 19 procent terug.

Daarentegen ging de winst ten opzichte van het vierde kwartaal wel omhoog, vooral door een verbetering van de average selling price. Op netbooks, en de processors daarin, zit immers een relatief lage marge. Voor het lopende tweede kwartaal verwacht Intel een omzet van 10,2 miljard dollar.

Meer mobiel

Tijdens een conference call verklaart het management van Intel verrast te zijn "door de sterkte van onze bedrijfsvoering". Vooral op het gebied van mobility wint de chipmaker terrein, wat ceo Otellini een "megatrend" noemt.

Bron: Channelworld.