Crux van de Data Center Manager (DCM)-toolkit is een SDK die het mogelijk maakt om middleware te ontwikkelen voor het in de gaten houden van verbruiksfactoren als koeling en toegewezen vermogen op verschillende onderdelen.

Beheerders kunnen met die middleware caps instellen voor individuele machines, toewijzing van elektriciteit af laten hangen van werklastverdelingen. De software kan worden geknoopt aan een eigen (web)console, of aan agents die zelf de toestand van servers in de gaten houden en reageren op veranderingen in de toestand. Daarbij moet wel bedacht worden dat het niet compatibel is met de dikwijls gesloten beheertools van bijvoorbeeld Dell, IBM of HP.

Het ontwikkelpakket leunt zwaar op de communicatie met Intels Power Node Manager, een tool die standaard is ingebouwd in chipsets van de processorfabrikant, om precies te zijn de chipsets die de Xeon 5500 ondersteunen. Dat is de Nehalem-chip voor tweesocket-systemen.

De toolkit, waarvoor ook debuggers en compilers beschikbaar komen, kan nu nog tot duizend fysieke machines aan, maar dat aantal gaat volgens Intel verder worden uitgebreid. Bron: Techworld