Feitelijk is Numonyx een samenvoeging van de divisie voor NOR-geheugen van Intel en de NAND-tak van STMicro. Voorlopig richt de alliantie, direct al de grootste op het gebied van mobiele chips, zich op het traditionele NOR-geheugen, maar het doel is om voor het einde van het jaar overgestapt te zijn op de snellere en compactere NAND- technologie. De producten van Numonyx gaan zowel de zakelijke- als de consumentenmarkt bedienen.

Tegelijkertijd wil Numonyx zich toeleggen op de race naar een nieuwe soort opslag, genaamd phase-change. Een jaar geleden liet Intel al doorschemeren dat het de technologie wil gebruiken in geheugenmodules.

De onderneming, ingeschreven in Nederland maar met het hoofdkantoor in Genève, komt direct in een moeilijk segment te zitten. De prijzen voor geheugen zijn aan het dalen, wat vreet in de winsten van de fabrikanten. Zo heeft Micron, een van de belangrijkste concurrenten van Numonyx, in december verliezen gemeld van meer dan 200 miljoen dollar. Het waren ook financiële redenen dat de beoogde oprichtingsdatum, eind vorig jaar, niet gehaald werd. Bron: Techworld