De divisie, Wireless Solutions geheten, wordt een zelfstandige unit binnen Intel. Bestaande klanten van de Wireless Solutions divisie worden door Intel overgenomen. Ook de ondersteuning van platformen die gebaseerd zijn op concurrent ARM wordt doorgezet, zegt Intel in een verklaring.

De overname moet Intels huidige wifi-n en 4G wimax-aanbod vergroten met de 3G-technologie van Infineon. Intel ziet de aankoop vooral als versterking in zijn LTE-plannen. De aangekochte technologie zal gebruikt worden in laptops met Intels Core-processors en in apparaten met de Atom-chip, zoals smartphones, netbooks en tablets.

In strijd met ARM

Met name in het hogere segment smartphones heeft Intel maar een kleine aanwezigheid. ARM is daar marktleider. Door de Atomchips te versterken met de draadloze technologie van Infineon denkt Intel de concurrentie beter te kunnen aangaan.

Infineon Wireless Solutions heeft smartphoneklanten als Apple en Samsung, die de processors respectievelijk gebruiken in de iPhone en iPad en de Galaxy S.

Al eerder geruchten

Infineon is ontstaan nadat Siemens zijn chipdivisie in 1999 verzelfstandigde. Wireless Solutions heeft een jaarlijkse omzet van 917 miljoen euro. Dat was grofweg 30 procent van Infineons totale omzet in het afgelopen jaar.

Al eerder gingen geruchten over de verkoop van Infineons draadloze divisie en werden vooral Samsung en Broadcom als mogelijke kopers genoemd. Maar ook Intel was nadrukkelijk in het vizier van de analisten.